STATUS UPDATED!
لا اله الا الله محمد رسول الله
The Blog: Rahsia Malapetaka di Jepun!

gambar

heartbeat

nuffie

Mar 27, 2011

Rahsia Malapetaka di Jepun!

Assalamualaikum...
Waalaikumussalam...

bace ney! :| (serius face)

Rahsia Malapetaka di Jepun!!!
1. Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.

2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.

3. Jawapannya Jujuz ke 14 Quran.

4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Jujuz 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rhsia seterusnya yang menunjukkan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Sendai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dalam 1432, 14 dah di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latitiude dan longtitude.

3+6+1+3+8 = 21

so next 2+1 = 3

proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Sendai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30

so next 3+0 = 3.

*proved wilayah yang tuhan maksudkan dengan angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

masa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..


so 1+4+4+6 =15

so next 1+5 = 6

*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dan yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al-quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. WauAllahhu Allam.

Di persilakan untuk share. bagi mengingati kita kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.


purple note : igt harytu nak post psl ney...tp x sempat...

f0r ReaDing ^___^



tekan like anda pasti jadi lagi cute dari adik anda

6 miRacLe! 0ucH! ^^:

pRiNCe said...

nice...entry...:)
thnx tau datng melawat...:)

awak dah join contest cabutan bertuah kat blog sy??

purplekyu^_^ said...

>>>prince
=)
my pleasure...
thnks sbb melwat cnie juga :)

ohh...blom =0

Eye_nee said...

Quran itu maha luas isinya...jika baca terjemahannya buat kita berfikir betapa Kuasa Allah itu meliputi Langit Dan Bumi..Sesungguhnya Dia yg maha mnegetahui....

Nurana said...

Subhanallah..sesungguhnya,semuanya telah Allah tetapkan..kite sbg hamba ni hanya mampu berdoa dan berserah..

purplekyu^_^ said...

>>>Eye_nee
btol tu...kita sebagai manusia ney...byk lagi perkara yg kita x ketahui...

purplekyu^_^ said...

>>>Nurana
yup...sama sprti didalam al-Quran... betapa besarnya keagungan Allah...sesungguhnya manusia hanya mampu berdoa... Allah yg menentukan segala-Nya...