STATUS UPDATED!
لا اله الا الله محمد رسول الله
The Blog: Test JPJ yang bersejarah ==' , Tett...

gambar

heartbeat

nuffie

May 8, 2013

Test JPJ yang bersejarah ==' , Tett...

Assalamualaikum. (Jawab salam, :) )

Sape yang dah test jpj? Mesti ramai dah pernah kan. *angkat-angkat-kening-dua-kali* (sebab x daya angkat banyak kali) =='

Nak cerita ke tak ni ye. Hmm.
Pada hari rabu yang lepas, berapa hari bulan ye, *tengok kalendar sebelah* ,, haa, 3/4/2013 merupakan hari  kira bersejarah la bagi saya.
Saya telah menggemparkan banyak pihak. *jengjengjeng* ---> background music , hohoho

UPDATE 8/5/2013 :

Ha-ha-ha, ni adalah post bulan 4, lamaaanyaaa dahh~ krik.krik.krik *bunyi cengkerik*
Cerita yang sudah basi dimamah masa dan usia. *erk*
Hehe.

Pendek kan cerita je la. Penat nak type. Lalala~ :P
Nanti orang pun penat nak baca. Kan. Taknak baca pun xpe. Sebab ni cuma \online DIARY/. Hee.

Haa, ni penceritaan paling pendek dan ringkas.
Masa hari 3 haribulan tu, ada test JPJ.
Sebab ada akak yang sama ejen dengan saya, yang saya baru jumpa,plus tanya nama \and/ ambik number phone dia pada hari itu jugak, dia cakap nak balik, nak pergi kerja, jadi \without hesitation/, teros saya bagitau kat dia yang saya nak balik jugak.

Sebab apa? Bukan sebab takut tinggal sorang \and/ blablabla.
Tapi sebab \the fact/ yang saya sesi 3. =='
Lama lagi nak tunggu. Sesi 1 pon x habis lagi.
Akak tu yang pada mulanya datang kat saya ajak pegi jumpa ejen. Saya tunggu dia kat luar bilik tu.

Jadi selepas borak dengan makcik2 di tempat menunggu, bersama dengan kawan(ex-classmate) yang baru sahaja selesai test (tak sangka pulak boleh jumpa dia kat situ) , mak pun sampai. Saya telefon mak cakap nak balik.

Maka, balik lah saya dengan senang hatinya. Lalala~ *macam ayat melayu lama je*
Saya kat rumah pegi menonton variety show popular tu (malas nak promote eh)
Pastu lepas dah lama, dapatlah call dari ejen.
Ejen cakap "awak kat mana? semua orang duk cari awak".

Saya hanya mampu ketawa. \LOL/ =='
Tengok2 ada mesej dari akak tu dalam pukul 12 lebih.
Tapi memang kecewa sangat, persoalannya, 'kenapa akak tu tak telefon? bukan ke \it is about something urgent/ ?' Persoalan hanya tinggal persoalan. Apalagi, teros kelang kelibut pegi IM. Haha. Moral kat sini : \Don't trust people easily! Take Note To Self !/ Tapi, saya tak salahkan dia lah. Tapi...cuma kecewa sikit la. Huhu.

Bila call akak tu, dia tanya saya kat mana, dan bila ditanya, dia cakap "akak dah siap dah test" (ayat tuu)
Lupa nak bagitau, akak tu sesi 3 jugak, nombor kitaorang dekat2 je. Paling penting, dia cakap yang "DIA TAK BALIK PON", sabar je la. :'D Haha.
Bila sampai JPJ semua dah takde. Akak kat kaunter luar yang jaga untuk test JPJ pun xde.
Pastu ada la berlaku something2 lagi. (penat nak menaip, dan panjang sangat dah ni)
Ayat "dah test ke?" dan "awak balik ke tadi?" serta "kenapa awk balik?" mahupun "ada orang suruh awk balik?" memang ada je suara duk tanya. Haha.

\Last/, lepas akak2 penjaga kaunter, dengan JPJ dah siap rehat makan, akak tu cakap awak kena jumpa sendiri dengan JPJ cakap nak test. Oh, kena jumpa ye, jadi saya pergi la. Kat tempat JPJ rehat tu. Dekat je. Lepas saya datang balik, ramai tanya "boleh tak?". Hehe. Rasanya diorang lagi cuak. Saya ingat nak buat minggu depan je (saya habaq mai kat ejen, sebab dah lewat camni, ejen cakap banyak proses kena buat).

Alhamdulillah, Allah bantu, Allah bukak hati JPJ tu nak terima saya untuk buat test. Ingat, apa2 pun, Allah yang pegang hati manusia, dan semua hidupan-Nya. Allah lah yang mencipta hati kita dan seluruh alam ni kan. :") Kalau Allah cakap jadi, maka jadilah. KUNFAYAKUN. Jadi, mintak dengan Allah. :D, InshaAllah.


cr to : inche mushi (from google to his blog)

Moral of the story : Tak payah balik. Haha. Tapi kalau nak balik jugak, ambik risiko sendiri.

Lagi satu : Rupanya akak tu tak balik, ejen kata dia tak bagi balik, pastu kenapa saya x bagitau dia nak balik. (Saya dah bagitau kat akak tu dah pun sebenarnya), tapi ejen baik. Hehe. Pastu rupanya akak tu keje kat kedai ejen tu. ==' Btw, ingat nak type sikit je, tapi nampaknya macam ni la cerita yang 'dipendekkan'.

K,bye. ^________^

tekan like anda pasti jadi lagi cute dari adik anda

6 miRacLe! 0ucH! ^^:

Nies alhaQ said...

Itulah pengalaman namanyaa. Hihihi

purplekyu^_^ said...

@Nies alhaQ Hehe, btol tu ^^

Badrina Ibtisam said...

Alhamdulillah..
Bergantung dan berharap kpd-Nya.
Semoga urusan akak dipermudahkan oleh-Nya selalu ya. n_n

purplekyu^_^ said...

@Badrina Ibtisam Hehe. InshaAllah aameen. :D sorry late rep. bz. hee.

nurul said...

hewhew amzing journey la sis ^____^

purplekyu^_^ said...

@nurul hohoho XD