STATUS UPDATED!
لا اله الا الله محمد رسول الله
The Blog: salah nombor

gambar

heartbeat

nuffie

Jun 8, 2011

salah nombor

Assalamualaikum...
Waalaikumussalam...

annyeong~!
kabare? (sy bukan jawa) hehe~

hermm...smlm bru balek dri kl...
rancangan sebenar pegi kuantan...
pstu hantar along gi naik bas kat kuantan...

pasal salah nombor tu...
purplekyu pegi kuantan...

bawak fon...
tp tak cas... "bateri? oh tiada lagi..." =='


tp purplekyu tak pakai fon selalu...
kadang tu biar je fon takde bateri...
bila rse nak pakai bru cas...
kadang tak tgk fon dlm beberape hari jugak...
bila rindu kat fon (bkn rindu nak msj org...bkn pe kredit takde je)=='
bru pi tgk...

purplekyu pegi kuantan sbb
1) abh ngan mak nak bawak adek2 gi jumpe doc
2) nak antar kakak purplekyu
3) cuti??kot :)


dlm kereta along mintak no fon purplekyu yg bru...
sbb purplekyu dah pakai no baru...
abh bagi...thanks abah ^___^ gomawo abeoji~ :)
so nak bg miskol time tu fon takde bateri...
jadinyer abh bgtau je la no tu...
no tu pun kire secondhand...
sbb no tu abh pakai utk kol pejabat...hehe
tp jarang pakai kut...mcm mane tak tau la...hehe

lps abh bgtau no tu...
along ckp ape ntah...(ta igt dah)
pstu purplekyu ckp : kalo salah no pun xpe...pling kurang dpt no org laki (gurau je)
boleyh ngusha...haha... (purplekyu guro je time tuh)
along gelak (along pon fikir same je XD) along ckp nnty mule2 dye nak tulis kire mcm ayat ejek purplekyu gitu...
pstu org tu balas (kunon2 je la ney) : sape purplekyu? tak kenal...

haha... berangan...
pstu purplekyu ckp : kalo along hntr msj tu btol2 smpai kat purplekyu pon... purplekyu akan buad2 mcm along slh no jugak... buad2 tak kenal... XD

last2 haryney kakak purplekyu tepon henfon mak purplekyu...
tgk2...mmg btol kne kat no mamat mane tah...
haha...lihatlah dunia! *tetibe*
last2 lps abes ckp tak lame kat fon pon purplekyu gelak sorang...
mcm bru tersedar...=='

pastu boleyh pulak mamat tu duk sibok2 miskol...
adeihh...tp naseb purplekyu baek sbb kakak purplekyu yg kne...
haha...maaf2...gurau saje wahai along ku...

yg pnting along telah menyakitkan purplekyu smpai purplekyu menangis kat pizza hut...
haha...tak boleyh bla btol...
purplekyu maen sakit menyakiti antara satu sama laen...*huh?!
ntah la...purplekyu pon tak igt sbb ape...
tp bkn la mainan pon...

cume mcm ade perasaan geram sikit time tuh antara kiteorng...
tp tak igt sbb ape...hehe...
tp cume maen2 je...

last2 purplekyu punyer jari yg saket...

(ney smbungan edit post entri hary selasa kut...haryney sudah sabtu)

psl jari purplekyu tu mule2 igtkan cume rse saket je...
tgk2...terkopeh ==' ade darah sikit...
oke...kuku along sgt kuat...

tatau nape...
boley pulak air mate ngalir kuar...
naseb time tu takde org...
pelik pulok nnty org tgk... hehe...

dah abes mkn...

purplekyu pegi beli e-pop! yeay!
edisi bulan jun dah kluar~! hehe...
nnty cite psl e-pop kat entri laen :)
lepas tu gi hntr along kat stesen bas...
tp skrng along ade kat rumah balek...
yelaa...entri ditangguhkan...
bukan sengaja...
tapiiiiii.........hermmmm.......
ade sebab laen...

yg bestnyer...time cuti dapat bace novel~

mnggu ney bace 2 novel...

mule2 bace kawan punyer...
tjuk nye Cinta Akan Indah
tada~

Cinta Akan Indah

sinopsis :

Anis bukan Lina. Mereka cuma kembar seiras, tetapi berlainan perwatakan. Kerana sebuah peristiwa pahit, Anis koma. Kala sedar, dia mengakui bahawa dia adalah Lina. Kerana tidak mahu melihat Anis menderita menanggung kesakitan, keluarga mereka terpaksa membenarkannya menggunakan identiti Lina.

Dengan pengenalan sebagai Lina, Anis meneruskan pelajaran di universiti. Di sana, cintanya terhadap Irsyad berputik. Malangnya, Anis koma semula. Apabila sedar, dia tidak ingat segala yang terjadi sepanjang menjadi Lina. Lebih memilukan, saat Anis pulih... Lina pula pergi buat selama-lamanya.

Irsyad menyangkakan bahawa kekasihnya yang meninggal dunia. Hati yang pilu dibawa pergi. Namun, takdir menemukan mereka kembali. Dalam keadaan Anis masih kabur akan dirinya, Irsyad terpaksa menerima gadis yang hendak dijodohkan dengannya walaupun dia tidak pernah melupakan arwah Lina.


lagi satu...novel purplekyu beli sblom cuti lagi...
bulan bape tak igt dah...
tp tak sempat nak bace...
exam lagi harytu...

tajuk novel tu kutemui cinta...
novel tu dah lame...
tp bru beli tahun ney... =='

purplekyu beli sbb sudah tertarik ngan muke depan yg comel~ ^^

sinopsis :
Adam sering memperdaya gadis-gadis demi melepaskan tekanan keluarga. Namun, tanpa disedari dia telah jatuh hati dengan gadis bernama Nadya. Hubungan Nadya dan Hafiz tidak disenangi Adam menyebabkan dia memusuhi Hafiz dan menjadi seorang pendendam.
Tarikh Terbit: 31 Mei 2010 (memang dah lame sgt...tahun lepas punyer keluaran)

purple note : gmbr buku ngan sinopsis dapat dri cnie

kalo nak cite (kisah sinopsis yg lebeyh lagi) ade kat sini...
purplekyu tanak letak kat sini sbb nak bg org tertanya-tanya psl kisah ney...
bru best...
kalo purplekyu...purplekyu tanak bace sinopsis yg pnjng2...bace sikit2 sudah...
sbb nnty dah tau kisah...hehe...

salunyer mcm mase beli je bace...
lps tu time nak bace dah lupe dah sinopsis tu...
tp purplekyu bace je...
bile rse nak tgk sinopsis baru tgk... :)

k la...annyeong~!
Assalamualaikum... :)

f0r ReaDing ^___^



tekan like anda pasti jadi lagi cute dari adik anda

6 miRacLe! 0ucH! ^^:

sweet_apple said...

hahah sory budak busuukkk padan muka jari berdarah....
dah baca entri ni sambil tergelak2 kahkah...mamat tu dh xnk miskol :( ala2 sedeyh....haha

aleen aiden said...

hu3,org kat pizza tgk x kamoo nangis? :P

purplekyu^_^ said...

>>>sweet_apple
WeKk~! :P
haha...
padan muke budak bushukk~~~ :P

purplekyu^_^ said...

>>>aleen aiden
hehe...tak...
naseb baek...
hohoho XD

budakmengong said...

novel SITI ROSMIZAH pon best gk,7hari mencintaiku.hhe

purplekyu^_^ said...

>>>budakmengong
ohh...wahh...kne beli ney...
tQ :D hehe