STATUS UPDATED!
لا اله الا الله محمد رسول الله
The Blog: Cinta tu inspirasi ke?

gambar

heartbeat

nuffie

Nov 12, 2012

Cinta tu inspirasi ke?


Assalamualaikum.
Waalaikumussalam.

Seorang lagi kawan dah bagitau hajat + kira big news la bagi budak2 se-form dengan saya. Hmm, orang cakap bercinta ni bagi inspirasi, ape betul ke? Tapi tengok gayanya, macam ada betul jugak, tapi kalau makin jatuh cinta dengan Allah, makin banyak inspirasinya. Kemanisan iman tu makin terasa :) Kan? ^^

Tumblr_lvqrchhme31qba6jqo1_500_large
credit to owner, thanks :D
Saya teruja bila nampak lelaki nangis sebab mak dan ayah dia.
Sebab saya tau, dia sayangkan mak dengan ayah dia, sangat.

Tapi sebaliknya kalau lelaki nangis sebab putus cinta dan langsung tak ingat kat mak ayah dia.
Kalau masih ingat, alhamdulillah. :)
Sebab dia cuma kehilangan kasih sayang kekasih dia, yang dia baru je kenal lepas dia dilahirkan kat dunia ni. Dia tak membesar dalam rahim kekasih dia. Sebab dia mula dari satu sel sejak dalam rahim mak dia.
Kadang, Allah bagi petunjuk atau jalan, untuk bagi yang lebih baik untuk diri kita. :') Bersyukurlah :)

Tapi kalau lelaki menangis sebab bertaubat kerana pernah 'putus cinta' dengan Allah.
Saya juga akan berasa terharu.
Lebih2 lagi lelaki yang selalu menangis kerana Allah.
Lagilah terharu dan rasa bahagia muncul walaupun tak kenal dia.

Tapi semua orang yang ada ciri2 ni, saya belum pernah jumpa dan tengok sendiri. Hehe. *Jangan la marah* =='
Dalam drama ada. Dalam novel ada. Yang realiti pasti ada. Tapi sukar nak jumpa. Sebab lelaki kan macho, nangis pun sorok2. :P Paling xpun, nangis dalam selimut. Kalau nak drama sikit, duk dalam bilik air, pasang air shower tu, nangis bawah curahan air. *Haha, ye lah, ye lah, memang terpengaruh drama pun saya ni*

Tapi yang part nangis atas sekali tu saya pernah nampak waktu hantar makcik ngan pakcik kat kelana jaya. Awak tau kan tu tempat apa. :')

Thanks to the owner, i take this picture from google.

Oklah, saya minta maaf kalau ada salah. Terguris kat mana2. Thanks atas segalanya. :))
Ini cuma pendapat. Dan pendapat setiap orang tu lain2.    :)

Purple note :  Selamat tengah hari! Dah makan belom?? Pi makan cepat, nanti perut comel tu masuk angin pulak. ^^

Purple note #2 : Nampak comel bila ada orang tu,lari kejar budak kecik yang menangis sebab nak pulangkan belon budak tu yang terjatuh kat belakang. Saya cuma teka je, bila mak dia kot cakap "ada kat depan" , lepas tu dia lari sambil pegang belon. Tapi tak semua yang kita tafsir tu sama seperti yang kita lihat. X faham? Xpelah : )


f0r ReaDing ^___^
 

tekan like anda pasti jadi lagi cute dari adik anda

4 miRacLe! 0ucH! ^^:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

lelaki menangis memang agak susah nak jumpa tapi kalau diorang menangis, itu memang tangisan ikhlas diorang :)

purplekyu^_^ said...

@Sayidah Nafisah Ruslan Iyup! Btol la tu :)

"Cry doesn't mean you are weak, but its mean you have been strong for a long time enough"

aiNa yaZiD said...

susah nk tgk lelaki menangis.. jk diorg menangis tu mmg real pain.

purplekyu^_^ said...

@aiNa yaZiD Ha'ah, slalunya mcm tu la kan. :')