STATUS UPDATED!
لا اله الا الله محمد رسول الله
The Blog: kawan macam biskut

gambar

heartbeat

nuffie

Sep 28, 2012

kawan macam biskut

Assalamualaikum manusia sekalian ;)
Waalaikumussalam. :)

Hai utk kucing2 anda yg tgh duduk ats riba anda tu :P (yg berkenaan shj)

wohh, hidup ni memang banyak dugaan la kan :)
of course,,everyone have their own problem in life.

credit to the owner.
kawan ni macam2 jenis ade.
bak kate satu novel tu, by Rose Harissa - Seperti Keju & Coklat
kawan ni macam2 ada lah.

"Dalam hal berkawan memang banyak ragam. Macam keju yang ada banyak jenis. Ada yang halal ade yang tak halal. Ada keju yang disimpan selama bertahun-tahun sebelum digunakan dan ada yang ditambah kulat menjadi 'blue cheese'. Keju mozarella yang diletakkan di atas piza adalah jenis yang boleh 'ditarik' ketika masih panas. Keju cheddar pulak selalu diletakkan di atas roti, bun dan sebagainya. Keju parmesan  pulak dimakan dengan spaghetti bolognese."

"Macam coklat jugak, ada pelbagai jenis. Couverture, biasanya digunakan dalam pembuatan produk coklat buatan tangan. Plain chocolate, digunakn untuk kuih-muih. Milk chocolate punya rasa manis dan lembut sebab mengandungi susu. White chocolate pula diperbuat dari lemak coklat, gula, vanilla dan tidak mengandungi coklat padat.

"Keju dan coklat ada pelbagai jenis, seperti juga jenis-jenis kawan."

hehe, memang la ni buku sesuai untuk remaja yang lebih kecik dari saya. tp saya peduli ape. nak membaca ni takde halangan kankankan :P hehe, ouke. tatatititutu~ *melambai handkerchief ala2 nak pegi belayar naik kapal* =..='

purple note : kawan oh kawan!

f0r ReaDing ^___^
 

tekan like anda pasti jadi lagi cute dari adik anda

12 miRacLe! 0ucH! ^^:

eikyn grinx's said...

wahhh cheese dgn coklat :) try buat roti bkar.. sedap kottttttttttttttttttttttt! (hahaha komen kelaut dari entry) :P

purplekyu^_^ said...

@eikyn grinx's hehe, oke la tu, komen kelaut, sbb admin pon baru je melambai handkerchief ala2 pi naik kapal~ hehe XD

haz said...

yup. kawan ni bermacam2 ragam. di umpamakn seperti makanan tu seyes meliurkan. hihi

Tihara said...

betul la kawan ni mcm2 hal...kena pandai scan peribadi mereka..diri kita sbg kawan pun kena kerap2 jugak scan kan :)

akuzle ayu said...

Coklat n beskut sodap bole mkn..err..tp ada org suka lagi mkn org.. Paling sedap kots org tuh?

Badrina Ibtisam said...

Mmgla. Eheh! xD Kwn mmg mcm2 jenis..

Sy sbenarnya tgh sedih ni psl kawan lah. Uwuwuw T,T

Oh hey, first time dtg blog ni! xD

purplekyu^_^ said...

@haz
hehe, mmg , kecuq aiq liuq :P hehe

purplekyu^_^ said...

@Tihara ha'ah , btol la tu :) diri kita pun perlu banyak diperbaiki. hehe

purplekyu^_^ said...

@akuzle ayu hehe, mungkin orang tu rasa dia lagi manis, sedap dimakan begitu saja~ :P

purplekyu^_^ said...

@Badrina Ibtisam hehe XD

ohh, xpe ujian sekejap je tu :D
sy pon tgh sedih jugak, tp sy biar je. tp semua orang lain2 kan. hehe. troskan berusaha! peringatan utk saya jugak! hehe ^^

hihi, hey jugak~ :DD

iezayusof said...

jom kite kawan same-same, HAHAH :p

purplekyu^_^ said...

@iezayusof Hehe, sure~ :D